Nieuw boek voor raadsleden

09-11-2015 15:41

Eind november verschijnt het boek ‘Van de Raad naar de Straat’ - klik hier voor inkijkexemplaar - van Renée Blom, raadslid in Nieuwegein. Dit boek geeft praktische tips over hoe je middels een andere en intensievere manier van communiceren van een traditionele volksvertegenwoordiger de omslag kunt maken naar een faciliterende volksvertegenwoordiger, die vooral inwoners en ondernemers in de stad de ruimte wil geven om hun ideeën voor hun straat, wijk, stad, vereniging etc. waar te maken.

Momenteel wordt er in ‘gemeenteland’ overal gesproken en geschreven over de omslag die de overheid wil maken om op een nieuwe manier aansluiting te zoeken bij wat er in de samenleving speelt; veel meer van regisserend naar faciliterend. Raadslid Renée Blom, maar ook oud-wethouder, bestuurder bij maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven en van huis uit journalist vindt dit een hele goede en noodzakelijke ontwikkeling. “Daarvoor is het belangrijk dat wij politici, gemeentebestuurders en ambtenaren leren om veel vaker op onze handen te gaan zitten en leren het goede gesprek te voeren met de mensen in onze gemeenten, zodat we voor een deel van ons werk de omslag kunnen maken van volksvertegenwoordiger naar volksverbinder.”

Vragen die in het boek aan de orde komen zijn onder andere: hoe kun je een goede volksverbinder worden zonder je politieke idealen los te laten? Welke vaardigheden heb je nodig voor het goede gesprek, hoe ga je om met integriteit, wat zijn de do’s en don’ts en weet je voldoende de weg binnen je eigen gemeentehuis?

Cadeautip: Leuk als kerstgeschenk voor de raadsleden. Het boek is vanaf nu te bestellen door een mail te sturen naar: renee@blom-connect.nl. Prijs €17,95 (exclusief verzendkosten, inclusief btw). Meer informatie, bel: 06-46800775.